2007/05/05

Inglis

Előre bocsátom, hogy nagyon is tudatában vagyok, hogy mennyire ráférne az angolomra a fejlesztés. Habár angolul olvasok szakkönyveket és irodalmi könyveket egyaránt, és a Hivatalban is a mítingek (meg szinte minden) angolul folyik, angolul ugyanolyan szedett-vedett nyelvtannal fogalmazok néha, mint sokszor magyarul.

Hanem nézem az oldal statisztikáit, és látom, hogy sokan jönnek a gugliból egy konkrét kérdéssel, és valószínűleg elég lehervadnak, ha látják, hogy itt valaki magyaráz SSL-ről és Xfire-ről, de egyáltalán nem lehet érteni. Ilyenkor arra gondolok, hogy az lenne az illendő, hogy legalább a howto jellegű bejegyzéseket angolul kéne írnom, akár szar nyelvtannal is, ha eljutok valahová sok munkaóra árán, akkor legalább osszam meg az eredményt.

Hát nem tudom, talán nagyképűség. Régen is gondolkoztam ezen, és még nem jutottam semmi jó megoldásra, mert azért mégis csak a magyar nyelven érzem magam otthon, meg ebben a környezetben. Most mindenesetre lehet, hogy a JUM-ra készülő fóliáimat angolul fogom megírni. Úgy is magyarul fogunk beszélni, és legalább kevésbé lesz zavaró, ha néha ugyanazt magyarázom ami a fólián van. :-)

Nincsenek megjegyzések: