2006/12/04

Utóirat

Kedves Jézuska. Szeretném, ha karácsonyra hoznál nekem egy rendes blogmotort, mert ebbe egy kínszenvedés volt beleírni az előző forráskódos cuccost. Átlátható architektúrája legyen (pl. Spring, JPA) és lehet pehelysúllyú, azt könnyebb bütykölni. Ja és egy ip-t is szeretnék, ahová 80-as portra rakhatom fel a glassfish-t, és nem kell közösködni minden mással httpd.apache-csal.

4 megjegyzés:

Kocka írta...

Hmm, meg regebben eclipse-bol copy-pasteltem be es siman atment a syntax highlight is.

Franko lenne ha lenne egy oldal ahol a jomagyar java hegesztomelosok megoszthatjak tapasztalataikat. Ha valaki lobbizna egy kicsit, szerintem valamelyik ceg csak adna ra valami helyet. Napos vagy kek...

elek írta...

Milyen tapasztalatokra gondolsz? És mire gondolsz, hogy mit kezdenénk a tárhellyel? Egyelőre én úgy látom, hogy mindenki a saját kertjében akar Eiffel tornyot építeni.

Eddig volt ugye egy levlista, ami olyan amilyen, de azért működőképes. Most lett egy javagrund meg egy javaforum. A forum is akar levlistát csinálni, a grund is forumot, a forum wiki-t is.

Persze szabad piac van, mindenki ezt csinál amit akar, majd az idő (és a látogatók) eldöntik, hogy melyik maradandó, (és én örülnék, hogy ha létrejönne még egy legalább olyan jó wiki mint a jhacks.hu :-))

Kocka írta...

> mindenki a saját kertjében akar Eiffel tornyot építeni.

:-D szep megfogalmazas

hat, a jhacks.hu limitacioirol ha konyvet kellene irni akkor azt biztos be tudnam vallalni :D a snipsnap kicsit gany, de konnyu felcsavarozni 0 maintenance igeny. A google viszont imadja.

szerintem az lenne franko ha 1 oldal lenne, persze reklammentesen, kb ugy mint a linuxer vilagnak a hup.hu.

funkcionalitas:
- blog
- cikkek, rss
- forum
- wiki

szoval mindenkinek lenne helye rajta, tolhatna oda a gondolatait, tapasztalatait, cikkeit, cikkekbol link wikire. Csak ez rohadt sok melo lenne eleinte, en se vallalnam be :D
Mas is felvetette mar ezt az 5letet, szoval kering itt egy ideje ez az egesz, remelem lassankent landol valahol.

elek írta...

Nem akarok nagyon pesszimista lenni, de a hup.hu-n olvasható a javagrund és a javaforum koordinálójának a beszélgetése, és a lehetőség megvolt, de nem lett belőle együttműködés. Azt hiszem ez embereken is múlik, és a hup.hu sikere szerintem sokban múlt Trey személyén is.

Amúgy én annak is örülnék, hogy ha ugyan több oldal is lenne, de mindnek lenne egy egyértelmű profilja. Egyelőre a mindenki megvalósít mindent megy. Persze ez is egy módszer, (és működhet is, ha az ellenfelek lemorzsolódnak).