2006/12/13

Ajax, Swing, ...

Múltkor az egyik állásinterjún amikor a vezető látta az AJAX szót rögtön az lett a feladat, hogy győzzem meg, hogy miért jó az AJAX, mi többet ad egy Swing alkalmazáshoz képest.

Mondtam neki, hogy rosszul fogja fel a dolgot, épp hogy kárpótol a Desktop alkalmazások feelingjének elvesztése miatt.

Csak arról jutott eszembe, hogy épp egy zseniális webappot csinálunk, illetve annak is most csak a css/js szkript részét. Annó desktop alkalmazás volt, de aztán kitalálták, hogy legyen webes alkalmazás, mert az olyan trendi. (intranetes, tehát kevesen használjk, és simán meg lehetne követelni egy WebStart-ot is a böngészőn kívül.) Meg is épült az első változat, jelenleg a másodikon kell dolgoznom. De ebbe most olyan szép követelmények vannak (itt legyen scroll bar, ott legyen, ezt mutassa, oda popup), hogy egy kicsit kezdek vágyakozni a Swing után. Az legalább egy Java api, és nem kéne itt gányolnom a CSS/JS-t. A böngészőkompatibilitásokról nem is beszélve.

Na megyek is vissza. Köszönöm, hogy elmondhattam.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet, hogy van mód utálatod levezetésére.

http://www.javaforum.hu/?newsId=192#newsBody

elek írta...

Egyáltalán nem erről van szó. Nem arról van szó, hogy utálok AJAX-ot csinálni. Az még szórakoztató is.

Inkább arról, hogy olyan kliens oldali megkötéseket kapok (scrollable tábla, poziciók), amiket csak nagyon sok szívás után lehet megcsinálni HTML+CSS-ben és csak gányolás árán, és nem lesz böngésző kompatibilist, stb. És ezzel szembe áll az, hogy igazából nincsen érv jelen esetben a Swing ellen se. Csak azért HTML, mert divat, és nem azért mert követelmény.

(Amúgy a ZK-t szeretem, bár a folyosón azt mondták, hogy minden állapotot szerver oldalon tart, és emiatt nem a leghatékonyabb, de én ezt nem ellenőriztem).