2007/07/17

Java Content Repository Browser

A JCR egyik hibájának szokták felróni, hogy nincs hozzá jó admin eszköz (~pgAdmin, Toad). Kezdemények azért szerencsére már vannak. Ma kettő került az utamba: A JCR Controller és a JCR Browser.

Minkettő elég jó funkcionalitást biztosít, írni olvasni, exportálni importálni lehet mindent. A JCR Controller webstartról indítható standalone program (screenshot), de sajnos 1280x87.. ra optimalizálták. Ezt azt jelenti, hogy 1024x768-as felbontásban egyes mezők nem is láthatóak, nem érthetőek el. Ez azért eléggé lecsökkenti a használhatóságot. (Már aki szintén sajnálta a pénzt, monitorra).

A JCR Controller, szintén friss fejlesztés, egy war file-t kell deployolni, tehát webes, és belépéshez a repository JNDI címe és egy login név kell. A kedves dolog az benne, hogy mivel tudja ugyanazt a repositoryt használni, amit a webalkalmazásom, ezért nem kell JCR-RMI-t feltelepítenem, hogy megnézzem mi van épp a repositoryban. Még elég nyers (pl. idiot-sicher validálások sokszor hiányoznak), de működő és használható. Egyelőre ez marad.

BTW, kijött a JCR 2.0-ből a Public Review.

Nincsenek megjegyzések: