2007/06/29

Summary: TheServerSide Java Symposium Barcelona 2007

Osszefoglalasul:
Nehez lehet jo konferenciat szervezni. A resztvevok egy resze egy csomo technologiaval ott talalkozik eloszor, nekik csak bevezeto eloadsokat lehet szervezni. Egy masik resze hardcore developer, ok hamar megunjak az altalanos bevezetoket. Talan savokat kine csinalni ilyen szempontbol is, beavato es boncolgato eloadasokbol.

A TheServerSide Java Symposium Eur szervezes korrekt volt, vegul is rutinosak a sracok, de nem volt benne az az agilitas, ami pl. a Jazoon oldalairol nagyon lejott (ok nagyon dolgoztak, hogy bloggereket bevonjanak, mindenfele ujjitast talaltak ki a programba, stb.). Itt alig volt olyan, ahol be akartak volna a resztvevokat vonni a buliba (volt egy tabla a folyoson olyan kerdesekkel, hogy pl. ORM-re alternativak, es oda lehetett firkalni, de nem nagyon haraptak ra az emberek).
Az eloadasok szinvonala eleg valtozo volt, de persze ez miattam is van, vannak nalam kevesbe fanyalgobbak is. Ugy tunik a rutinba eso szervezes dacara is a TSS nevnek volt annyi vonzereje, hogy eleg komoly embereket elhivjanak. Ennek ellenere nalam megis foleg kis emberek voltak akik bejottek.
A TOP5 eloadas nalam:
  1. Jevgeni Kabanov: Aranea-rol
  2. Stephene Colebourne: Java Closures
  3. Ola Bini: JRuby
  4. Alexander Popescu: JCR
  5. Cliff Click: Java Performance Myths
A tobbi vagy kifejezetten rosz volt, vagy csak unalmas, csagy nekem nem mondott sok ujjat. A fent emlitett embereken kivul meg szimpatikus volt Burce Johnson a GWT fomuftija, o is eleg jo spielernek tunt. Ja es Neal Ford-ot is ertelmesnek tartom.
Osszessegeben en egy sesblog fele 0-7es skalan egy 4-essel ertekelem ay esemenyt. Ha lesz meg alkalmam elmenni konferenciara, biztos nem ide mennek ujra, hanem kiprobalnek valami mast, es csak akkor jonnek ide vissza, ha a tobbi sem bizonyul jobbnak.

2 megjegyzés:

Kocka írta...

Clif Flick blogjara a link kicsit nemjo lett :(

elek írta...

Kössz, javítva.