2007/06/02

Java előadások

A JBI-t továbbra is bogózgatom, mellé még érkezett kb. 800 oldal könyv is Java témában, de addig is link ajánló következik:

http://parleys.com

Igazából a BeJUG (Belgian Java Juser Groups) csinálja, és az előadásaiknak a fóliái/videói vannak fent igen használható formátumban. És mivel a BeJUG a Spring One és a JavaPolis rendezvényelben is benne van, azoknak az előadásaiba is bele nézhetünk. Jó anyagok vannak.

(Egyébként érdekes, hogy ahogy nézek más JUG formációkat, ott általában az az elv, hogy meghívnak külsős előadásokat (Sun, Oracle, stb.) és nagy előadásokat tartanak. Ehhez képest a mi megoldásunkban sok kissebb előadás van és a résztvevők adnak elő egymásnak. (Legalábbis az egy alkalommal így volt.) Érdekes az utóbbi megoldás is, hogy hívni valami Technology Evangelistet, de egyrészt szerintem egy ilyenhez még kevesen vagyunk, másrészt a fejlesztők előadásainak konkrét tapasztalatokról is olyan előnyei vannak, ami miatt szerintem mindenképp igény van rá. (Tacit knowledge-nek hívják, ahogy múltkor Kockától megtanultam))

Nincsenek megjegyzések: