2007/02/23

OpenID java libraries

Kocka kérésére :)

Az OpenID.net három java libraryról tud.

IdPrism: Jelenleg én ezzel kísérleteztek, mert ez a legegyszerűbb. OpenID 1.1-et tud, azt viszint ajaxon keresztül is. A letöltött könyvtár tartalmaz egy példa servletet is, ahol mind az ajaxos mind a szerver oldali megoldásra látunk egy egyszerű példát. A kód nem egy nagy durranás, de legaláb könnyen át lehet látni.

OpenID4Java OpenID 2.0-sat is támogat, jól néz ki, ez lesz a következő, amit kipróbálok.

NetMesh InfoGrid LID Java. A legnagyobb baj vele, hogy ez alapvetően LID implementáció. Mivel a LID speckó része, hogy OpenID-ül is kell tudnia, ezért valahol benne van az OpenID támogatás.

LID meg egyelőre megfigyelés alatt. Annyit csak, hogy próbáljuk meg megkeresni az OpenID.net oldalon a letölthető speckót, és a rá vonatkozó licenset, és ugyanezt a LID oldalon. Na ugye. Tegnap írtam egy levelet a LID community levlistájára (az archívum nagyon gyér forgalmat mutatott, de hátha). Az első meglepetés, hogy a lista moderált (szóval ennyit a communityről). Aztán jóváhagyás helyett megkaptam emailben a speckókat, amik CC licensz alatt érhetőek el. De egyelőre maradok az OpenID 2.0-hoz való felzárkózásnál.

1 megjegyzés:

Kocka írta...

koszi, ezt a listat talaltam es nem volt tul biztato:

http://www.openidenabled.com/openid/libraries/java

De ez a masik sokkal fenyesebb :)