2006/06/05

Spring + JPF

Mai napi legnagyobb problémám, hogy a Spring frameworkot szeretném keresztezni valahogy a Java Plugin Frameworkkel. Valahogy úgy, hogy egy könyvtárba berakok egy modult és az beépüljön az egész oldalba.

Az, hogy ez nem JPF hekkelés lesz, hamar kiderült, ugyanis a JPF túlságosan standalone application specifikus. (Bár a honlap szerint hamarosan előállnak egy j2ee demóval is). Például egy boot plugin is kell hozzá, ami nekem nem lesz, vagy újra kell írnom a betöltő folyamatot, amihez meg nincs kedvem.

Első nekifutásra elég egyszerűen megy, hogy a Spring beans.xml-ét több könyvtárba szétdobjam, mert ant típusú /**/ mintákat is elfogad a web.xml-ben a dispatcher servlet init-paramban megadva.

Azt, hogy ezekben a könyvtárakban az osztályok is bekerüljenek a classpath-ba már keményebb dió volt. Előszőr a DispatcherServlet lecserlésén fáradoztam, de az sajnos egy harmadik gyerek, és még a második gyereknál bele van kódolva a class loader a kódba. Szerencsére azonban kiderült, hogy az XML értelmező contextClass szintén init-paramként megadható servleten és az XmlWebApplicationContext-et vidáman lecserélhetem egy öröklött osztálya, ami a konstruktorban létrehoz egy osztálbetöltőt és a setClassLoader-rel érvényt is szerez neki.

Nincsenek megjegyzések: