2007/12/16

Java 7 újdonság szavazás

A Whiteboard játék úgy néz ki, hogy kitesznek a konferencia előterében néhány táblát, amin néhány kedvcsináló kérdés van, és aztán mindenki firkál oda. A TSSJS Europe-on, ahol voltam nyáron, ott három ilyen tábla volt, és a közönség nem is nagyon kapott rá. A JavaPolis-on a fotó alapján más a helyzet. (De majd Kocka remélem beszámol részletesen is).

Az egyik ilyen táblázaton a Java 7 néhány javasolt nyelvi újdonságára lehette szavazni, az eredmények itt. Vicces végignézni, hogy milyen vad dolgokat találnak ki, és néha milyen bután szavaznak az emberek egész értelmes ötletekre. Mintha mindenki rákapott volna, hogy Java7 proposalokat csináljon. Mindegy, felőlem jöhet akármi, de a nulláról Java-t tanulók dolga egyre nehezebb lesz.

2 megjegyzés:

Kocka írta...

Amikor a SUN GPL-esítette tette a JDK-t, hogy meghódítsa a linux rendszereket, nyilvánvalóan megvolt a kockázata annak, hogy mindenki mindenféle csingilingit akar majd aggatni a java nyelvre, esetleg elforkolják. Ez egyrészt jó, már ha a demkoratikus rendszereket vesszük, ami a tudomány mai állása szerint a lehető legigazságosabb dolog a világon, másrészt szerintem veszélyes lehet.

Szerintem az lenne jó, ha maga a java nyelv amolyan konzervatív dolognak maradna meg és a létrejött forkokból mergelne be magába nagyon jól bevállt feature-ket. Mondhatnánk azt is hogy hát ez történik, de nem a népszerű feature-k költöznek be, legalábbis pl java-ba ágyazott XML szerintem nem sok ember szive csücske.

Egyébként megírtam a beszámolómat, itten-e van.

tvik írta...

Azon gondolkodtam el, hogy az új feature-ök közül melyik old meg valami kritikus problémát.

Valahol lehetne csinálni egy közvéleménykutatást róla, hogy mik a java kritikus problémái. Pl. a generic-ek futási idejű korlátozásai, nem tudni hogy egy exception egy soron belül melyik utasításnál képződött, modularizáció hiánya, stb...

Pl. a következő JUM-on is be lehetne iktatni egy ilyen közvéleménykutatást. 0 kéz feltartás: nem probléma. 1 kéz feltartás: néha gondot okoz. 2 kéz: rendszeresen szívok vele.

Ciminek lenne alkalma elmondani miért szar a java. :)